TIFF are toate șansele să se dezvolte la Sibiu, crede președintele Festivalului, Tudor Giurgiu. Aflat în Piața Mare, cu producția America, venim, Tudor Giurgiu a vorbit, vineri seară, și despre ediția de la Sibiu a  TIFF.

„TIFF-ul de la Sibiu e, la fel ca în fiecare an, foarte cald, cu multă lume. Neaşteptat de multă lume, în locuri noi pentru TIFF, cum a fost proiecţia din Parcul Sub Arini, cu #Selfie. Mă bucur că la filmele premiate în alte festivaluri, filmele de Oscar, filme importante, lumea a umplut sala. La fel, şi la Sunt o babă comunistă, la fel şi astăzi (n.r. – vineri)”, a spus acesta.

Președintele TIFF s-a ferit să facă prognoze, dar a recunoscut că, la Sibiu, festivalul mai are loc de crescut. “TIFF Sibiu cred că are o şansă mare de a creşte. Ideal ar fi să mai apară câteva săli de cinema, pe lângă cinema Arta să mai apară măcar o sală care să fie dotată corespunzător. Cred că proiecţiile în aer liber şi celelalte spaţii unde am tot inovat în fiecare an, spaţii neconvenţionale, dacă le vom creşte şi se vor forma spectatori şi cinefili tot mai mulţi, cred că festivalul se va dezvolta. Nu îmi place să fac predicţii şi prognoze, nu sunt Nostradamus, dar cred că în fiecare an va trebui să vedem în ce direcţii ne ducem. M-aş bucura să vedem cât mai mulţi oaspeţi, regizori, să vină cu filmele lor, să şi le prezentăm, cred că asta dă o altă legătură cu publicul”, a mai spus Tudor Giurgiu.

Lucru pe care și actorii, regizorii și producătorii care au venit la Sibiu și-l doresc. Niciunul nu s-a ferit să spună că s-a simțit bine aici. Cel mai recent a mărturisit acest lucru chiar una dintre actrițele din distribuția America, venim, Tania Popa: „La Sibiu este superb. Am mers pe pietonală și aveam senzația că sunt în străinătate. Foarte frumos”.