Publicul sibian i-a întâlnit aseară pe actorii Tudor Chirilă și Constantin Chiriac, la Teatrul Gong, la proiecția filmului Live, în regia lui Vlad Păunescu. Tudor Chirilă este a doua oară la Sibiu, în decurs de o săptămână, după ce, în urmă cu doar câteva zile, a jucat la Teatrul Gong piesa Coada, o producție a Teatrului Bulandra. Actorul a răspuns curiozităților privind legătura dintre actorul de teatru și cel de cinema. “Actoria este unită în amebele ei ipostaze, teatrală și cinematografică, de adevăr. Atâta vreme cât ești adevărat, funcționezi ca actor. Iar ăsta este un lucru pe care trebuie să-l ai și în fața unui public de 500 de oameni în fața căruia joci pe scenă, și pe o peliculă, fixat, o interpretare. Adevărul rezistă în timp pe peliculă și creează vibrația în sală. Tot ceea ce califică un actor, pentru a fi un actor bun, este adevărul”, a spus Tudor Chirilă, la TIFF Sibiu.

Actorul s-a plâns și de timpul scurt de repetiție pe care îl au actorii de film, în România. “Marea provocare a actorilor români este că au un timp foarte scurt de repetiție și atunci trebuie să încerci să fii cât mai bine, într-un timp cât mai scurt. Asta cere foarte multe duble, câteodată”, a spus Tudor Chirilă.

Ca să rezolve această criză de timp pentru personajul pe care l-a jucat în Live, Tudor Chirilă spune că a încercat să compenseze cu discuții cu regizorul Vlad Păunescu. “Sunt un perfecționist și îmi doresc să fac lucrurile cât mai bine. Spre deosebire de teatru, în film, performanța nu mai poate fi schimbată și trăiești cu gândul că ai fi putut face ceva mai bine. Dacă te gândești mult la asta, o iei razna, pentru că întotdeauna poți să faci ceva altfel. Nu e sănătos să gândești așa, dar mi-aș fi dorit să am mai mult timp de repetiție”, a mai spus aseară, la Sibiu, Tudor Chirilă.

Lungmetrajul spune povestea Emei, o prezentatoare TV de succes, gazda unei apreciate emisiuni de investigații, care se trezește în mijlocul unei anchete complicate, cu politicieni corupți care intervin în politica editorială. Alături de cei doi actori au răspuns întrebărilor spectatorilor şi regizorul Vlad Păunescu și Oana Păunescu, creatoarea costumelor din film.