Proiecțiile Comoara și Live, din a doua zi de TIFF, au fost extrem de bine primite de publicul sibian, venit în număr mare la proiecțiile din Teatrul Gong. Proiecția filmului Comoara a fost relocată din Piața Mare, din cauza ploii abundente iar filmul a rulat în prezența actorilor Adrian Purcărescu, Florin Kevorkian și Ciprian Mistreanu.

Publicul sibian i-a întâlnit pe regizorul Vlad Păunescu, actorii Tudor Chirilă și Constantin Chiriac și creatoarea costumelor, Oana Păunescu, la proiecția filmului Live. Lungmetrajul spune povestea Emei, o prezentatoare TV de succes, gazda unei apreciate emisiuni de investigații, care se trezește în mijlocul unei anchete complicate, cu politicieni corupți care intervin în politica editorială.

Co-producţia Marea Britanie-Brazilia Trash este filmul zilei în Piaţa Mare. Acţiunea are loc în Brazilia şi totul începe când trei puşti găsesc un portofel cu documente compromițătoare într-o groapă de gunoi. În caz de vreme nefavorabilă, proiecţia din Piaţa Mare va fi mutată la Teatrul Gong, de la ora 22.00.

Programul proiecţiilor indoor de astăzi nu suferă modificări. La Faust Café und Disko, aproape de miezul nopţii rulează Beatles, un film despre legendară trupă britanică, produs în Norvegia. La Habitus, de la ora 16.00 rulează Caz de forţă majoră, câştigătorul premiului secţiunii Un Certain Regard la Cannes. Iar de la ora 20.15, la Librăria Habitus, se reia cea mai de succes proiecţie a primei zile din TIFF Sibiu 2015, Despre oameni şi oi.

Invitatul special al zilei este Ion Besoiu. Actorul sibian, protagonist în pelicula Bucureşti non-stop, va fi prezent la proiecţia acestui film, la Teatrul Gong, de la ora 20.00. Lungmetrajul a avut premiera mondială la TIFF 2015.

Astăzi, din cauza prognozei meteo nefavorabile, programul proiecțiilor TIFF va suferi următoarele modificări:

Două dintre proiecțiile speciale ale TIFF Sibiu 2015 ce ar fi trebuit să aibă loc astăzi au fost amânate. Proiecția filmului Marea Neagră / Black Sea va fi mutată duminică, pe scena de pe lac în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, de la ora 22.00.

De asemenea, evenimentul special de la Gura Râului, proiecția filmului Wild Tales și concertul formației Fabian Sanchez & Friends, a fost reprogramat pentru sâmbătă, 27 iunie.

Programul complet al zilei poate fi accesat pe tiffsibiu.ro.

TIFF Sibiu 2015 este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc – APFR, cu sprijinul Ministerului Culturii și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu, prin Primăria Municipiului Sibiu.

Susținut de: Allianz Țiriac

Sponsor principal: Raiffeisen Bank

Parteneri: Primăria și Consiliul Local Gura Râului, Pepsi, Ibis Hotel, Buonavista Banqueting, Getica OOH, Restaurant Weidner, Kulinarium, Atrium Cafe Bistro & Art, Lucas Sandwich, Assault Security, Portocalia, Habitus, Teatrul Gong, Faust Cafe und Disco, Complexul Național Muzeal Astra, Sibiu by Eventya.

Maşina oficială: Toyota, prin www.toyotasibiu.ro.

Parteneri media: PRO TV, PRO FM, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Tribuna, Zile și Nopți, Ora de Sibiu, Hermannstadter Zeitung, Știri de Sibiu, Raluca și Răzvan, Sibiu News, Sibiul.ro, Profil Cultural, Mesagerul de Sibiu, Brylu.ro, Cemerita.ro, inoras.ro.

Parteneri de promovare: Cameleon PR&Events, Sibiu Media Center