Vineri, 23 iunie, ora 18:00 – Teatrul Gong

Biletele se pot cumpăra de la intrarea în fiecare locaţie TIFF Sibiu și la Info Point-ul din Piața Mare, între orele 10:00 și 22:00

Roar: Sub asediul fiarelor este primul și ultimul film regizat de Noel Marshall, producătorul executiv al horror-ului The Exorcist/Exorcistul (1973). Producția „celui mai periculos film făcut vreodată” a durat nu mai puțin de 11 ani, iar proiectul aproape i-a ucis pe regizor și pe întreaga lui familie. Se spune că niciunul din cele peste 150 de animale nu a suferit în tot acest proces, însă mai mult de 70 dintre membrii echipei și actori, da. Imaginile din film surprind atacuri reale, care au cauzat leziuni pentru care au fost necesare multe intervenții chirurgicale. 

Filmul urmărește povestea unei familii atacate de animale sălbatice, iar unul dintre rolurile principale este interpretat chiar de către Noel Marshall. Alături de el apare și soția lui la acea vreme, actrița Tippi Hedren, renumită pentru rolul din Păsările (r. Alfred Hitchcock), și Melanie Griffith, fiica acesteia. „E un fel de Jaws în junglă”, scria Variety despre filmul lansat în SUA abia în 2015.

Regia: Noel Marshall
Cast: Noel Marshall, Tippi Hedren, Melanie Griffith
Durata: 1h 42 min
An: 1981