Publicul sibian îi va putea întâlni pe actorii Tudor Chirilă și Constantin Chiriac, tot joi, de la ora 20.00, la Teatrul Gong, la proiecția filmului Live, în regia lui Vlad Păunescu. Personajul său din film, un șofer care devine om de afaceri, traversează două decenii, de la 40 la 60 de ani. Lungmetrajul spune povestea Emei, o prezentatoare TV de succes, gazda unei apreciate emisiuni de investigații, care se trezește în mijlocul unei anchete complicate, cu politicieni corupți care intervin în politica editorială. Joi, la TIFF Sibiu, alături de Tudor Chirilă vor răspunde întrebărilor spectatorilor regizorul Vlad Păunescu și Oana Păunescu, creatoarea costumelor din film.

Actorul sibian Ion Besoiu, foarte iubit de publicul local, revine în oraș vineri, 26 iunie, când la Teatrul Gong va rula, de la ora 20.00, filmul București Nonstop. Subiectul peliculei regizate de Dan Chișu este o noapte petrecută la un nonstop de cartier. Lungmetrajul a avut premiera mondială la TIFF 2015.

Drama Carmen va fi proiectată sâmbătă, 27 iunie, la Teatrul Gong, în prezența regizorului Doru Nițescu și a actorului Adrian Titieni. Acțiunea pornește de la o dimineață oarecare, când o mamă şi fetiţa ei în vârstă de 10 ani pleacă la Bucureşti, pentru ceea ce ar trebui să fie un control medical de rutină. Fetița primește un diagnostic necruțător, iar singurul medic care îi dă șanse de supraviețuire este dr. Sitaru, interpretat de Adrian Titieni.

 

Info bilete

Biletele pentru proiecțiile din cadrul celei de-a noua ediții a TIFF Sibiu pot fi achiziționate de la Info Point-ul din Piața Mare, începand de marti 23 iunie, sau în fiecare spațiu de proiecție înainte de începerea filmelor. Prețul biletelor este:

• Teatrul Gong – 12 lei / film

• Librăria Habitus – 12 lei / film

• Faust Cafe und Disko – 10 lei / film

• Parcul Subarini – 10 lei / film

• Gura Râului – 5 lei / film

• Muzeul în aer liber Astra (Dumbrava Sibiului) – 15 lei / film

• Cetatea Cisnădioara – 15 lei / film