EducaTIFF – programul de educație cinematografică al Festivalului Internațional de Film Transilvania revine la TIFF Sibiu, cu mai multe suprize dedicate publicului tânăr.

În perioada 24 – 26 iunie, cei mai tineri cinefili sunt invitați la Librăria Habitus, sa vizioneze 3 proiecții de filme, pe categorii de vârstă, urmate de discuții post-vizionare, pe bază de materiale didactice.

Vineri, 24 iunie, 11:00
BLANKA (Italia – Japonia – Filipine, r. Kohki Hasei, 75’ | vârstă 11+)

Blanka are 11 ani şi trăieşte singură pe străzile din Manila, cerşind şi furând banii turiştilor. Visează să-şi cumpere o mamă, dar e departe de a strânge suma necesară. Îl întâlneşte pe Peter, un muzicant de stradă orb, care o învaţă să cânte. Preocupat de viitorul fetiţei, Peter hotărăşte să o ducă la orfelinat, dar Blanka îşi dă seama şi fuge, înfruntând din nou pericolele traiului pe străzi.

Premiul Lanterna Magica la Festivalul de Film de la Veneţia 2015 

Sâmbătă, 25 iunie, 11:00

SOCIETATEA SECRETĂ DIN ORAȘUL-SUPĂ (Estonia – Finlanda, r. Margus Paju, 105’ | vârstă 8+)

Locuitorii unui orăşel sunt otrăviţi de o vrajă bizară care îi transformă pe adulţi în copii. Patru mici vânători de comori conduşi de Mari, în vârstă de zece ani, trebuie să găsească antidotul folosind o misterioasă carte de ghicitori. Au doar 48 de ore la dispoziţie pentru a salva oraşul!

Premiul publicului la Festivalul de Film de la Zurich 2015

Duminică, 26 iunie, 11:00

VEZI SĂ NU! (Cehia – Slovacia – Bulgaria, r. Petr Oukropec, 79’ | vârstă 15+)

Numai câteva fete practică parkour, dar asta nu o face pe Laura să dea înapoi. În timp ce goneşte pe străzile din Praga, gândurile ei gonesc şi ele. E îndrăgostită de Luky, dar băiatul nu pare să fie interesat de ea. Dar când Laura şi prietenii ei ar putea participa la o competiţie importantă din San Francisco, ambiţia devine mai importantă…

Film prezentat la Festivalul de Film de la Berlin, în secțiunea Generation

Intrarea la filme se face pe baza unor bilete cu preț special, de 5 lei.

În weekendul 25 -26 iunie, Librăria Habitus găzduiește 2 evenimente speciale la EducaTIFF Sibiu: lecții de actorie și regie pentru liceeni și studenți, cu profesioniști din domeniul cinematografic românesc.

Duminică 26 iunie, h 13:00: Lecție de cinema cu actrița Ada Condeescu și regizorul Cătălin Mitulescu

Participarea la lecțiile de cinema este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Programul acestei ediţii EducaTIFF Sibiu este disponibil și online, pe pagina oficială de Facebook: www.facebook.com/educatiff

Pentru înscrieri la proiecții și activități: Marciana Moiș: email marcia.mso@gmail.com, telefon 0745 490 553

Pentru informaţii suplimentare despre EducaTIFF:
Ramona Şărbu, Project manager: email ramona@tiff.ro, telefon 0733.735.915