Comedia Sunt o babă comunistă, proiectată în prima zi de TIFF la Teatrul Gong (din cauza condițiilor meteo nefavorabile care au împiedicat proiectarea filmului în Piața Mare) aduce în discuție legăturile noastre cu o perioadă grea a trecutului recent. “Se pare că perioada comunistă ne-a influențat foarte mult. Există acel trecut care pedepsește prezentul. Orice am face, tot ne pedepsește”, este de părere Marian Râlea.

Actorul Marian Râlea și-a declarat încă o dată aprecierea față de orașul Sibiu, la finalul peliculei. “E prima oară când particip la Sibiu, la TIFF. Mă bucur foarte mult, pentru că iubesc acest oraș. Joc la teatrul din Sibiu de câțiva ani buni, mă mai ocup puțin și de studenții de la Actorie, de aici și atunci, sigur că întotdeauna vin în cetate chiar fericit că se întâmplă lucruri. Este chiar în centrul țării, este un buric al României și nu putea lipsi TIFF-ul de aici. Vin cu un rol principal, lumea mă va vedea și mă va cunoaște și altfel decât pe micul ecran și mă bucur că acest lucru se întâmplă la Sibiu, un oraș de suflet al meu”, a spus actorul.

Regizorul peliculei, Stere Gulea, a răspuns și el întrebărilor publicului la final. “Mesajul filmului este că ar trebui să facem, ca oameni, eforturi  să arătăm că în noi există și părți bune, și momente bune, și sentimente adevărate, de solidaritate, de susținere și de empatie, dincolo de greutățile vieții, de neajunsurile ei, dincolo de opinii diferite”, a transmis Stere Gulea.