EducaTIFF, programul de educație cinematografică pentru copii revine în Sibiu, cu mai multe surprize pentru publicul tânăr: 3 proiecții de film pe categorii de vârstă, urmate de ateliere de educație cinematografică.

Primul film programat, vineri, 26 iunie, este Jeremias (Mexic, 2015, comedie; vârsta recomandată 8+). Povestea unui băieţel extrem de inteligent, dar nepopular. După ce află că este un geniu, el încearcă să aibă succes, în ciuda faptului că provine dintr-o familie ignorantă şi săracă. La doar opt ani, trebuie să anticipeze cea mai grea decizie din viaţă: ce vrea să fie atunci când se va creşte? Premiul FEISAL la Guadalajara 2015.

Sâmbătă, copiii pot viziona o comedie spumoasă – Orășelul Alandala (Germania, 2015, comedie; vârsta recomandată 5+). Pelicula este despre viaţa din micul oraş Bollersdorf, care este dată peste cap când cercetătorii de piaţă decid că orăşelul e perfect pentru testarea de produse, iar locuitorii acceptă cu entuziasm. Doar că cei în vârstă sunt excluşi de la teste şi trimişi la azilul de bătrâni. Ţine doar de şase copii de la grădiniţă să-şi elibereze bunicii şi să readucă totul la normal! Premiul publicului la Zurich 2014. Filmul este dublat în limba română.

Slăbănoaga de soră-mea (Suedia, 2015, familie; vârsta recomandată 11+) rulează duminică, 28 iunie. (Suedia, 2015, familie; varsta recomandata 11+). Chiar când intră în interesanta lume a adolenscenţei, Stella descoperă că sora ei mai mare, Katja, pe care o copiază în orice face, ascunde o dereglare digestivă. Afecţiunea va distruge liniştea familiei. O poveste despre gelozie, dragoste şi trădare spusă cu umor şi multă căldură. Un film cu două premii importante anul acesta: Ursul de Cristal pentru Cel mai bun film – Berlin 2015 și Premiul publicului pentru Cel mai bun film scandinav la Goteborg 2015.

Filmele din programul EducaTIFF Sibiu au loc începând cu ora 11:00, la Librăria Habitus.

Intrarea este liberă.