La ediția aniversară a Festivalului Internațional de Film Transilvania, ediția de Sibiu (22 – 26 iunie) Tamara Buciuceanu-Botez va fi celebrată pentru impresionanta sa carieră de peste 60 de ani în filmul și teatrul românesc. Actrița în vârstă de 86 de ani va primi un Premiu de excelență pentru întreaga activitate artistică la cea de-a zecea ediție TIFF Sibiu sâmbătă, 25 iunie, de la ora 22.00, în Piața Mare din Sibiu, când va fi proiectat și unul dintre filmele care i-au marcat cariera, Cuibul de viespi (1986), de Horea Popescu.

Cinefilii sibieni se vor putea întâlni, tot în Piața Mare, cu o parte din echipa filmului Două Lozuri. Filmul va rula joi, 23 iunie, de la ora 22.00, iar la proiecție vor fi prezenți regizorul Paul Negoescu, directorul de imagine Ana Drăghici, Dorian Boguță și Alexandru Radu.

Un eveniment apare va fi întâlnirea cu echipa filmului Aventurile lui Nelly, filmat la Sibiu, la gala închidere a festivalului, duminică, 26 iunie, de la ora 22.00. Alături de regizorul Dominik Weselly, vor răspunde întrebărilor publicului actrița Flora Li Thiemann, scenarista Uta Kolan sau producătorul Arek Gielnik.

Sâmbătă, 25 iunie, regizorul Cătălin Mitulescu și actrița Ada Condeescu vor fi prezenți la proiecția filmului Dincolo de calea ferată, de la ora 20.00, la Teatrul Gong. Iar joi, de la aceeași oră, sibienii vor putea viziona filmul Afacerea Est, în prezența producătorului Iuliana Tarnovețchi.

Vineri, 24 iunie, la Gura Râului va avea loc proiecția filmului Tudo, peliculă filmată chiar în zona Mărginimii Sibiului. Alături de spectatori vor fi prezenți regizorul Iura Luncașu, producătorul Andrei Băltărețu și actorul Pavel Ulici. Proiecția este precedată de un picnic cu mâncăruri tradiționale zonei, începând cu ora 18:30.