TIFF Sibiu începe în forță, cu filme premiate și proiecții-eveniment. Filmul care deschide seria de proiecții în aer liber din Piața Mare este Kurt Cobain: Montage of Heck, primul documentar despre legendarul solist al trupei Nirvana realizat cu cooperarea familiei sale. Proiecția are loc de la ora 22.00. Este unicul portret autorizat al acestui nume emblematic al muzicii. Va avea loc o singură proiecţie cu acest documentar-eveniment!

La Teatrul Gong, TIFF începe la ora 16, cu Nori peste Sils Maria. Filmul a transformat-o pe Kristen Stewart în prima actriţă americană laureată cu un premiu César! De la 18.15, rulează SF-ul Ex Machina, care vorbește despre ultimul experiment al lui Nathan în domeniul inteligenţei artificiale: Ava, o superbă femeie-robot a cărei inteligenţă emoţională se dovedeşte mai sofisticată – şi înşelătoare – decât ar fi crezut creatorul său. Tot la Gong, de la 20.15, publicul sibian poate urmări Despre oameni și oi, Câştigătorul trofeului Un Certain Regard la Cannes 2015 și laureat cu Premiul Publicului şi Premiul Special al Juriului la TIFF 2015.

Inaugurăm astăzi și noua locație TIFF, Faust Café und Disco. De la ora 22.00, aici va fi proiectat documentarul Made of Stone, care oferă acces fără precedent la materiale de arhivă nemaivăzute până acum, dezvăluind itinerariul uneia dintre cele mai respectate şi influente formaţii din istoria muzicală britanică.

La Habitus, de la 20.30, rulează Minuni, câștigător al Marelui Premiu al Juriului la Cannes 2014. Un film cu Maria Alexandra Lungu și Monica Bellucci.

Info bilete

Biletele pentru proiecțiile din cadrul celei de-a noua ediții a TIFF Sibiu pot fi achiziționate de la Info Point-ul din Piața Mare sau în fiecare spațiu de proiecție, înainte de începerea filmelor. Prețul biletelor este:

• Teatrul Gong – 12 lei / film

• Librăria Habitus – 12 lei / film

• Faust Cafe und Disko – 10 lei / film

• Parcul Subarini – 10 lei / film

• Gura Râului – 5 lei / film

• Muzeul în aer liber Astra (Dumbrava Sibiului) – 15 lei / film

• Cetatea Cisnădioara – 15 lei / film