Festivalul Internațional de Film Transilvania îi așteaptă pe cinefilii împătimiți, vineri, 21 iunie 2013, de la ora 21:30, în Cetatea Cisnădioara, la proiecția specială a documentarului Samsara (r. Ron Fricke). Filmată de-a lungul a cinci ani, în 25 de țări, pelicula este o producție impresionantă, care explorează minunile lumii în care trăim, trasportându-și spectatorii spre pământuri sacre, zone calamitate și situri industriale de pe întreaga planetă.

Biletul de acces la proiecție costă 7 lei și poate fi achiziționat de la intrarea în cetate. Organizatorii asigură transportul dus-întors gratuit, cu plecare la ora 20:45, din parcarea Sălii Thalia din Sibiu.

O altă surpriză a TIFF Sibiu 2013 este revoluționarul film al lui Ang Lee, Viața lui Pi/Life of Pi, care poate fi vizionat sâmbătă, 22 iunie 2013, de la ora 22:00, în decorul natural al Muzeului în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului. Pelicula este transpunerea unui roman considerat imposibil de ecranizat într-o îndrăzneață narațiune epopeică, presărată cu teme profunde, care provoacă privitorul la reflecție..

TIFF Sibiu 2013 este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc – APFR, cu sprijinul Ministerului Culturii, al Primăriei Sibiu şi al Casei de Cultură a municipiului Sibiu.

Prezentat de: Carlsberg

Parteneri: Continental Automotive Systems Sibiu, Ibis Hotel, Algeco, Tango Restaurant & Pub, Getica, Metropolis, Transilvania Film, Lucas Sandwich, Buonavista Banqueting, Assault Security, Mobila Dalin, Teatrul Gong, Music Pub, Complexul Național Muzeal Astra.

Maşina oficială: TESS Volkswagen

Partener tehnologic: Brinel

Parteneri media: Antena 1 Sibiu, Kiss FM, Zile&Nopţi, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Tribuna, Portocalia, Ora de Sibiu, Hermannstadter Zeitung, Rondul de Sibiu, Raluca și Răzvan, Sibiul.ro, Profil Cultural, Mesagerul de Sibiu, CityNews, Brylu.ro, Cemerita.ro, VinsiEu.ro, Metropotam.ro, tpu.ro, inoras.ro, 25h.ro.

Parteneri de promovare: Cameleon PR&Events,SibiuMediaCenter.