Au vrut o comedie românească, despre mirajul american. Şi fără rabaturi. La început a părut o nebunie, dar până la urmă, așa încep toate lucrurile frumoase în viață. Iar ceea ce a rezultat, pelicula America, venim a făcut, vineri seară, deliciul celor peste 2.500 de spectatori din Piața Mare.

„Mulți colegi de breaslă ne invidiază, pentru că noi chiar am filmat la New York. Nimeni nu a crezut că așa se va întâmpla, pentru că regizorul a zis așa, într-o doară: acțiunea se petrece la New York, mergem și filmăm la New York. Cum, banii, așa? Lasă că vedem noi. Și așa a fost. A fost foarte, foarte, foarte tare”, a mărturisit, la Sibiu, actrița Tania Popa.

Producătorul filmului, Tudor Giurgiu, spune că nu a fost deloc ușor. „Să filmezi cu actori români şi cu o echipă românească în New York a fost o provocare imensă. Cred că e o poveste mult prea bună, ca să încercăm să mimăm New York-ul la Feteşti, la Ploieşti sau la Bucureşti. M-am bucurat şi astăzi, văzând reacţia publicului de la Sibiu, cred că va fi un film de public, care va aduna mulţi spectatori”, a spus Tudor Giurgiu.